日本人だってサンマがきれいに食べられるのが凄い!
おはようございます。
晴れ空。冷え込みはそこまで強くなく感じます。コートのおかげかな。
===ほぼ毎朝エッセー===
□□国民によって得意な食べ物が違う
昨日の蟹食べ話しを受けたTさんの日報コメントが面白いです。
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[News/Things to Share/Appreciation Message]
Reading your essay "the Art of Eating Crab" makes me think about eating or ways of eating among Asian countries and I realised some of the interesting things below:
- - Japanese are so skillful at eating fish using only chopsticks (サンマ), other Asians would make a mess out of a grilled sanma but most Japanese would have no problem deboning fish.
- - Koreans are very good at eating instant noodles out of a pot as I had seen this quite a number of times, other people would have no idea how to pick up those slippery noodles out of a big pot using silver chopsticks which are heavy.
- - Vietnamese are amazing good at eating fruit which have tough skin such as mangosteen, durian, rambutan etc... barehanded, no tools needed. Other people would need knives, picks, spoon, forks.
There's a lot more but I guess I'll stop for now.
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(要約)
・日本人はサンマを箸で食べるのが得意
・韓国人は重い銀色の箸で滑りやすい面を食べるのが得意
・ベトナム人は道具を使わずに硬い皮のフルーツを食べるのが得意
Tさんは人間観察の名人。なるほどね。と、思ったわけです。そして、私のコメントです。
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⇒Very interesting! Well, all creatures evolve to eat food better. The first thing is to become skillful, and if the aquired skills are not enough, then they'd start to modify their shapes over generations.
面白い!動物は食べ物のために進化してきた。まずは工夫して、それでも対応できないのなら何代もかけて体の形を変え食べ物に適するように変化する。
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ということは、何世代も地域の間での交流が無く、独自進化をすると、サンマに適した能力とか、冷麺の最適化した箸を持つ手とか、フルーツを食べやすい口の形とか、それぞれ違う形の人類が出現するのだなぁ、と思ったわけでした。